20 st grovt hackade mandlar rostas i en torr, väl rengjord, stekpanna. När färgen börjar bli gyllenbrun dras pannan av från värmen och limeskalet raspas över
Nästa gång gör vi jordgubbsrippel i, eller kiwibitar (för det var jättegott till), sedan blev vi väldigt sugna på att göra en variant på "Solero-glassen", Då tänkte vi att man kan ha samma vaniljglass-bas, mango/ananas/passionsfrukts-rippel i och samma överdrag
Servera jordgubbarna med vaniljglass och ringla över rosémarinaden. 14 portioner vaniljglass. 1Ingredienser 0,5 l jordgubbar 4 portioner vaniljglass Marinad
Sjud försiktigt äggulor, socker, grädde och vaniljstången (som delats och skrapats ur så att så mycket smak som möjligt kommer med) tills blandningen tjocknat
Lägg upp önskad mängd vaniljglass på fyra djupa tallrikar eller i skålar. Vaniljglass. Krossa digestivekexen i mortel eller i handen och strö ett kex över varje tallrik
vaniljglass eller Creme Fraiche. Lägg tortillan i folie och fördela aprikosmarmeladen med en sked. Ta bort kärnhuset på päronet och äpplet och skär tunna skivor av dem