Skrapa fröna ur vaniljstången. Sila genom finmaskig sil och kör i glassmaskin före servering. Sedan lyxade jag till den med en läcker topping och hemgjordvaniljglass
En vaniljglass ska väl ändå vara gjord på vanilstång, en jordgubbsglass på jordgubbar. Jag fick mig en liten pratstund med Stig som driver det hela och han berättade att dom gör glass på äkta vis, dvs på grädde, ägg, socker och bär/frukter
Vaniljglass. Dela vaniljstången på längen och skrapa ur vaniljfröna, blanda innanmätet samt stången med mjölken i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp
((Om du väljer att göra glass medvaniljstång så skär ett snitt längs medvaniljstångenmed spetsen av en vass kniv, gröp ur de små kornen rakt ner i mjölken som du kan hälla upp i ett glas så länge, låt det dra medan du gör det andra
Krämig vaniljglassmed ripplad chokladsås och chocolate chips i. Det går alldeles utmärkt att låta spriten koka med i uppkoket av grädde och mjölk, om man vill säkra en helt alkoholfri glass
Det fina med att göra glassen hemma är att du själv får koll på ingredienser, man styra över sötman själv, slipper skummjölkspulver och annat och kan njuta efter devisen less is more - glass gjord på riktig grädde blir du nöjd på fort, och smaken är underbart len och rund i jämförelse med magrare saker
Vaniljglass i all ära, men ibland vill man ha glass med något extra i. Så nu har jag gjort glass med choklad-kakdegsbitar och den blev riktigt god och söt
Ni som följer mig på Instagram vet att jag fick en glassmaskin till min KitcheAid och den första glassen jag gjorde var vaniljglassgjord på äkta vaniljstång