16-18 dl mjöl (hälften vetemjöl/rågsikt). 16-18 dl mjöl (hälften vetemjöl/rågsikt). Hade satt en surdegsgrund på tillväxt för 4 dagar sen men några ovälkommna gäster hade flyttat in under natten så det blev inget surdegsbröd som det var tänkt
2 bröd 50 g färsk jäst 5 dl vatten (ca 37°C) 2 msk olivolja 3 tsk salt 250 g lätt kvarg 100 g valnötskärnor 5 dl rågsikt 11 dl vetemjöl special Lägg till i inköpslistan
Tillsätt resten av vattnet, honung, olivolja, salt, vetekross, nötter och rågsikt. Valnötsbröd är ett av mina favoritbröd, så nu tänkte jag att jag skulle prova att baka ett själv
700 gram rågsikt. Läs jästen i vattnet i en degbunke och tillsätt honungen. Tillsätt mjölet och knåda ordentligt, ca 5 minuter med maskin eller dubbla tiden för hand
Gateaus valnötsbröd är ett av dem. Dag 2, morgon/förmiddag500 g ljummet vatten20 g salt400 g valnötter400 g surdeg av råg (blandningen från gårdagen)400 g rågsikt500 g vetemjöl (jag använde special)Blanda allt utom valnötterna i ca 8 minuter på mellanhastighet. 400 g rågsikt