Vaktel buljong recept

Barcelona: fantastisk middag på Bodega 1900

Barcelona: fantastisk middag på Bodega 1900

Vi åt även denna galet goda vaktel med potatis och en fluffig senapssås. Men vi var inte riktigt mätta så beställde även in denna rätt med ärtor och svamp i en riktigt fyllig buljong

Då har man tillagat fasan!

Fasanen smakar som vaktel, en lite mindre mör viltsmakande kyckling. Två fåglar tillagade vi och på resten tog vi tillvara brösten på och gjorde buljong på det övriga
Vaktel fylld med anklever

Vaktel fylld med anklever

Vi serverade vaktlarna på stekta brödskivor tillsammans med en sås på stekskyn ovan, schalottenlök, vin, buljong och grädde

Vaktel i ugn

Koka upp ca 2-3 dl vin med höns/kött/grönsaks buljong ,gärna med lite kalvfond. 2 msk Fågelbuljong. Hacka upp rotfrukter i cm-stora bitar och stoppa vaktlarna med dem
Nässelsoppa

Nässelsoppa

Några dagar tidigare hade jag fått färska vaktelägg av min far, som föder upp vaktlar. Låt buljongen smälta och tillsätt smör/mjölkulan