Jag har precis lagt på locket till en stor gryta kalops som ska få stå och koka ett par timmar. Kanske inte det snyggaste jaglagat men det var faktiskt riktigt gott
Det är ju så där ibland när man inte har en susning om vad man skalaga och så börjar man plocka i kylskåpet och så tar man vad man hittar i princip och slänger ihop nått och man har ingen aning om det antingen kommer att bli jätteäckligt eller jättegott
När jag ville ha den i hallen och visste att hon tyckte att den skulle sitta i ett annat rum och jag blev nervös för vad hon skulle tycka/säga och du säger "skit i morsan, jag försvarar dig"
rediga råvaror är ju mer nice, men ska man laga någonting från en färdig förpackning och ändå behöver lök, grädde och quorn (/kyckling egentligen) så kan jag tycka att smidigheten går lite förlorad
Just nu är jag inne i en asiatisk period vad det gäller mat, framförallt koreansk mat. Maten är suverän och personalen jättetrevlig och hjälpsam om man har beslutsångest över vad man ska beställa
Det var bara att ge sig i kast att leta reta på vad detta var och sedan förbereda sig för att göra just den såsen eftersom jag inte kunde hitta den ute i butiken
Jag frågade honom om vad som var i och ska försöka lämna ett så nära recept jag kan. När den kokat klart så tar man ett tager längst ner i bottnen först sedan häller man på lök&vitlök och saltar och pepprar ganska rejält
Anki är ju tyvärr ganska så begränsad vad gäller träning på grund av vissa skador i rygg osv, men en promenad i rask takt eller att träna i lagom takt på gymmet blir bra
Camilla har storhandlat och planerat vardagsmaten den här veckan och jag frågade henne på jobbet vad hon tänkt sig att vi skulle äta idag eftersom jag slutar först idag och skalllaga maten
Hittade en fryst bit med tjälknöl på rådjur, och oj vad glad jag blev. Jagälskar att laga mat, handla mat, planera mat, skriva recept, prova recept, misslyckas, göra om och göra rätt och jagälskar att lyckas sådär så man känner sig alldeles salig när man provsmakar haha
I synnerhet i sällskap med den lilla sallad jag svängde ihop som tillbehör. ja, vi hyser närapå en passionerad kärlek till denna typiskt svenska klassiker