Vad ska jag äta idag recept

27 Spara

Idag är ingen vanlig dag…

½ dl av purén, krama ur bladen och låt smälta i grytan. häll över blandningen i resterande puré. häll därefter hälften av purén i den italienska marängen. vispa inte utan rör om med stora tag. tillsätt resterande puré och rör till en jämn smet. rätt konsistens är uppnådd när purén/marängen har ungefär samma tjocklek som den lättvispade grädden. tillsätt därefter grädden i omgångar i blandningen. rör försiktigt så att luften inte försvinner ur moussen. lägg ett plastband innanför tårtringen, så får ni en snygg och jämn kant på moussen. om ni inte har det hemma så går det bra att tejpa ihop ett oh-film-ark till en remsa som är ca 7 cm bred. häll moussen uppe på den kalla chokladbotten. fyll inte enda upp utan spara någon centimeter på formen. ställ i kylen i ca 4 timmar, tills dess att mossen har satt sig.
1 Spara

Mat idag igen :)

paprikapulver, mängd efter smak, ca 2 tsk hade jag, 2 dl crème fraiche, 2 dl vispgrädde, 1 tsk dijonsenap, 1 msk tomatpuré