Så jag gjorde en kycklingröra med curry till och den blev verkligen kanongod. Gurkmeja kan man alltid ha i, det är nyttigt och gör färgen på röran mer intensiv
Sedan funderade jag på vad man kunde fylla på med för att göra salladen mer matig och mättande. Rå lök i sallad kan ta över smakmässigt men om man lägger den i isvatten en stund innan den blandas i salladen så mattas den starka smaken av
Nu skalljag gå upp och se på Kalle Anka, precis vadjag har längtat efter… hihi. Kollade in i frysen idag och upptäckte att det är bäst att använda sig av ingredienser som man har hemma… ”vad har du i din frys
Jag serverade med smörfrästa haricot verts, en enkel dillsås och lite tomater men man kan ju servera tex pressadpotatis till barnen (även pressad blomkål) eller vad man nu önskar
ledig dag, plugga/ jobba hemma, sjuka barn eller vad det nu kan vara mitt i veckan. en gryta som får koka i timmar eller något man kanske inte gör efter jobbet direkt varje dag
Blir först en promenad på morgonen sen får vi se vad som händer. Det kan bli lite kallt att sitta och vänta på att korvarna skall bli färdiga, lånade lite filtar från hästarna
Japp det var dags för vardagslyx återigen och eftersom att veckansbravader inom mattillredning gått ut på att det skall vara snabbt och enkelt tänkte jag idag insupa atmosfären av det vi i folkmun numer kallar slowfood
Men kan tro att det är supergott med muscovadosocker också. Magi, det är vad det är. Okej det kanske låter som att det är dags för männen med tvångströjan att besöka mig men WOW, ni måste verkligen göra denna drink
Vad ni serverar till potatisen är ärligt talat av mindre vikt. Men om vi nu kan bortse från det så tycker jag att vi ska gå rakt på att snacka lite om den här potatisen som jag teasar om i rubriken
Man kan ju ha i vad sjutton som helst och göra som den smeten mat gör sina köttbullar av. Ät den överblivna köttfärslimpan kall och ha den på smörgås med sallad, majonäs, skivad tomat och rostad lök till exempel
Potatisenkan varieras, men den blir ju alltid godare i ugnen brukar jag tycka. Det här blir egentligen fem recept i ett, men jag tycker att framförallt gurkan och lingonen är ett måste till de här bullarna
Mixa allt med stavmixer, mycket godare än vad man kan tänka sig. Jag brukar göra en fetaoströra till det grillade köttet, fisken eller vad man nu har grillat
Jag använde mig av det beprövade “titta-och-känn-tricket” dvs när första droppen blod visas på ovansidan är det dags att vända på steken och när första droppen blod visas på andra sidan är det dags att ta av