Ja men då var det dags, dags för att inleda Sveriges och kanske världens mest traditionella tradition som antingen kan älskas, hatas eller bara glida obemärkt förbi, detta lite beroende påvad man är för en skön lirare
Vad hamnar på er höstlista. ) Det är en vild version av klassikern saltimbocca som ligger därpå tallriken och vi har faktiskt lyckats pricka in några av godsakerna på höstlistan med den, svamp, vilt, äpplen och risotto (och rött vin i glaset)
Men vad gör väl det att mat blir över, man blir ju inte fet av att kasta mat. Det är ju svålenpåskinkan, gravlaxen och någon gräddsås, men det är ju alldeles för lite fett
Vad har ni för er så här dan före dopparedan. Skär bort svålen men lämna kvar fettet. Jag tycker definitivt man ska köra skinkanpå låg värme för att få den så saftig som det bara går
Ja, han tar faktiskt mer plats än vad twinsen här hemma gör tillsammans. Flera gånger per dag kan det fortfarande slå mig (typ när man ser kontoutdraget för blöjinköp), vi har tre(
Pensla påskinkan medans den är varm. Tänk på att du behöver många dagar innan din skinka ärfärdig. Antingen kan du näta skinkan , eller lägga en tallrik med tyngd påskinkan så den pressas ihop lite
Så vad kan vi göra istället. krydda helgskinkanpå den sida som det inte är svål på. Dvs små julskinkor som säljs de tider om året som det inte är jul på
Så nästa gång du köper din skinka så fundera lite över vad som är viktigast, kvalité eller pris. Nu är det bara att vänta på att termometern ska ge ifrån sig en signal som talar om att skinkanär klar (om du nu har en digitaltermometer)
Som vanligt gör man alldeles för mycket mat i juletid - samtidigt är det ganska skönt att slippa fundera påvad man ska äta under flera dagar - det är bara att ösa fram något ur kylen - på sin höjd behöver vissa rätter värmaspå