Variera gärnagrönsakerna du använder efter tycke, smak och vad du har hemma. Grönsaker innehåller naturliga bakterier och därför behöver du inte tillföra bakterier utifrån (som du måste om du till exempel vill göra egen kokosyoghurt)
Sensommar eller höst, kallade det vad du vill men det är en härlig tid som råder nu. Idag var det kålrabbi, äpple, lök, squash, ingefära, paprika samt även champinjoner som fick bli till en ratatouille
Här kan man ta vad man haver men ett tips är att varje gång köpa hem en ny grönsak och testa. Ja tyvärr hamnade fokus främst på den underbara omgivningen och inte på maten, men det var helt fantastiskt vackert vid Herrevadsströmmen
Här kommer lite andra förslag på vad du kan göra med nordens delikatesser. Vad gör ni för gott. *Gräddstuvade (LYX stuvning, koka ihop grädden så att den tjocknar, salta o peppra)
Ibland vet man att något är nyttigt men kommer inte riktigt ihåg varför eller vad man ska göra med det så jag hoppas i alla fall att du blivit lite inspirerad till att använda vår mycket enkla, billiga och supernyttiga supermat lite mer ofta
Strumpor går sönder hela tiden - man undrar liksom vad de göra på dagarna. * Kålrabbiär tillsammans med kålrot och rättika ett toppensubstitut för potatis
För dig som liksom mig undrar vad skillnaden är på crêpes och pannkakor så är svaret att det är lite mindre vätska i smeten för en crêpe jämfört med en pannkaka
Få vet vad det ärför en knöl och ännu mindre vad man skall göra med den. Och vad gör man med den då. Den är riktigt god att rostas i ugn, att grillas på, att skiva fint och ha med i asiatiska krispiga sallader, en bowl eller blanda ner i vilken sallad som helst för den delen