Vad tycker ni om mitt nya snygga marmorfat med snurr. Nu när hösten börjar komma eller har redan har kommit i stora delar av vårt avlånga land känner jag att jag får lite extra inspiration
Idag finns det ett mycket större utbud avfärdiglagad mat och halvfabrikat, än vad som fanns då, och lunchrestaurangerna, med både svensk och utländsk mat, är nu många fler
Nu börjar det bli en liten växande samling av recept här på bloggen utav allt möjligt som jag provat på att laga och som jag tycker är gott hämtade från alla möjliga ställen på nätet, ur tidningar och en hel del som är tips och recept som husmor på jobbet delat med sig utav men en del även experimenterade lite med av mig själv så att de ska passa oss bättre och vad vi tycker är gott
Morotsmousse säger ni kanske nu, vadär det för galenskaper. En nyttig efterrätt, det är ju som gjort för att vara med i "Månadens sötsak" på bloggen Söta Saker, där temat för januari är "något för alla"
Som vi har sett att vissa även kallar för Charlotte Russe, men vad vi förstår så heter tårtan egentligen Charlotte Royale, när ytterkanten består av rulltårta och inte kex
De fina chokladhjärtan har jag gjort i formar från FikaMera. Låt svalna helt, fryser man in den färdiga botten så är det lättare att få mönstret att stanna kvar när du drar av bakplåtspappret
Tänk vad man kan hitta i frys och längst inne i skåp. Just de här rullrånen har jag gjort själv men det finns att köpa färdiga i vissa matbutiker bland kakorna
Vad sägs exempelvis om en chokladcheesecake med tre lager av olika sorters choklad. Ja, jag har en massiv arbetsvecka framför mig denna veckan, men vet ni vad
Placera den första locket (delen) på ett tårtfat eller vad du nu vill servera din tårta på. Lägg frostingen i en spritspåse med en stjärntyll och spritsa chokladrosor på ovansidan av tårtan