Falafel kan man säkert göra på många olika sätt och säkert servera på lika många vis, vad vi har förstått så är det väl vanligast att äta det som friterade bollar i pitabröd eller som wrap
Och jag tror sällan att det blir samma smak på dem då jag mest kastar i vad som finns hemma. Vi serverade det med färsk spenat och mos gjord på broccoli & blomkål (koka blomkål, broccoli, häll av vatten och mixa samman med lite kokosmjölk och salt)
Vad fjantigt det där lät kände jag spontant… Jag har nu spenderat de två senaste timmarna letandes efter ett brunt fårskinn som en manisk människa, för att sedan avsluta det hela med att stänga ner samtliga flikar med fyllda varukorgar
Det är väl bara att inse att man som förälder alltid kommer att oroa sig för sina barn och vad de tar sig för även om de är både vuxna och ansvarsfulla
Britterna har sin sheperds pie, norrlänningarna sin palt, japanerna sin ramensoppa och jag är övertygad om att det härärvad libaneserna käkar när de precis gjort slut med sin pojkvän och behöver en matkram
De flesta vet säkert redan vad hummus är, men för er som inte vet så är det en jättegod kikärtsröra. Baba ganoush är en röra gjord på aubergine och den är ett
Berätta gärnavad du kryddat dina biffar på torkade gula ärter med om du provar receptet. Den här gången smaksatte dem som falafel – med spiskummin, vitlök, koriander och persilja – men prova gärna andra smaksättningar