Vad är atamon konserveringsmedel recept

Att göra saft

Vadär saft. Det enklaste är att förlita sig på sockret som är ett naturligt konserveringsmedel. Det är safttider, både för att dricka och göra saft
Äppelmos

Äppelmos

Det gör också att man får ett mos med betydligt större fruktinnehåll än vad den fabrikstillverkade varianten vanligen innehåller
Kryddig äpplechutney

Kryddig äpplechutney

De ger ofta mer frukt än vad vi orkar och hinner äta upp, så jag brukar skala, skiva och frysa in de äpplen som blir över
Blåbärssylt med kanel

Blåbärssylt med kanel

Oj vad med blåbär det finns skogarna nu, tyvärr finns det extremt mycket mygg här uppe i Uppsala i år också så man får sätta på sig långärmat med huva, tjocka byxor och massor massor av Mygga för att försöka hålla myggen borta
Rabarbersylt på ”Rucklets” vis

Rabarbersylt på ”Rucklets” vis

Fräscht syrlig blir den och är god till nästan vad som helst, utom möjligtvis sill och potatis. Dosera enligt vad som står på för­packningen

Taybärssaft

Har funderat på vad jag kan göra av dem och kom på att hallonsaft är bland de godaste saftsorterna som jag vet så varför inte prova att koka saft av mina taybär
Squashröra

Squashröra

Jag kommer inte ihåg vad röran kallades i den boken men vi kallar den i alla fall rätt och slätt för squashröra
Saft på röda vinbär

Saft på röda vinbär

Vi pratade lite om vad man gör med två liter röda vinbär, och förslag från vänner innefattade såväl sylt, gele och chutney som kir och vin

Vinbärsgelé…

Kokade upp enligt förpackningen och hällde sedan på konserveringsburkar som var rengjorda med Atamon som är ett konserveringsmedel för just dessa ändamål