Jag fortsätter på temat ädelost eftersom det lämnade en bit över efter gårdagens vårliga soppkok. Detta mumsiga recept på kycklinggryta snappade jag upp från Arla och serverade den med kokta gröna bönor och en sallad på tomat, grynost, lite flingsalt och Limone olivolja, som för övrigt lär vara Sveriges mest sålda
En vegetarisk böngryta drar igång veckan på ett gott sätt. Visserligen delar den tallriken med en vildsvinskorv i inlägget, men den kan ni bortse från, grytan funkar strålande på egen hand också
På lunchen vill jag däremot sitta utomhus, med solglasögon på, i lä mot en solvarm vägg och njuta av en späd, vårlig sallad och kanske ett glas mousserande vin
Lägg över i en gryta. Låt grytan koka upp. Låt grytan sjuda 15 min under lock. Skär köttet i strimlor. Stek det i omgångar i het stekpanna tillsammans med vit lök
En blivande kryddoas…med lite fantasi För att fira våren idag, tänker jag bjuda mina  killar och min sambo på en härlig franskinspirerad “vårlig†rätt