Har du sett att det just nu nästan kryllar av ”Västeråsgurka” i affärerna. Och krondill. Blanda krondill och gurkor i glasburkar och häll över lagen så att det täcker
Krondill. Krondill. 2,5 - 3 kg Västeråsgurka. 2,5 - 3 kg Västeråsgurka. Varje år ringer jag till min mamma och frågar om receptet och varje gång säger min mamma
75 dl salt 1 kg västeråsgurka ev. 10-20 st svartvinbärsblad och körsbärslöv 1 knippe krondill eller 1-2 krukor dill. 11 kg västeråsgurka. 11 knippe krondill eller 1-2 krukor dill
Lägg krondillen i en glasburk, dela gurkorna på längden och lägg i gurkorna i glasburken (om man ska spara på gurkorna kan man låta dem vara hela och se till att burkarna är väl rengjorda)
Inlagd Västeråsgurka med krondill & pepparrot. Mycket krondill. 1 kg västeråsgurka. 1 kg västeråsgurka. Att lägga in (pickla, syra) är ju det perfekta sättet att förlänga säsongen på favoritgrönsakerna
Passa på att lägga in nu när det finns så mycket fin Västeråsgurka i affärerna. Ja, det finns säkert fler sorter men just Västeråsgurkan finns ju överallt så här års
När jag väl hade införskaffat västeråsgurka upptäckte jag att jag saknade pepparrot. Men jag kunde inte stoppa min iver så jag rotade i kylen lite och hittade en bit ingefära som fick åka ner i burken och mysa med gurkor, lök, krondill mm