Marknadskarameller eller höstnougat har en lång och god tradition på den värmländska sidan släkten. Här kära vänner kommer ett recept vi blev riktigt stolta över och gärna delar med alla
Eftersom min frys var fullproppad med värmländska kantareller så bestämde jag mig för att ta tjuren vid hornen och veva ihop min första risotto någonsin
Med värmländska rötter både i mitt och Mannens blod kan vi inte annat än ömma för huvudrollsinnehavaren med sin breda dialekt och sitt totalt prettofria sätt, tills han läser en bok om vett & etikett vill säga
Mitt värmländska arv är inte särskilt tydligt, tyvärr. Min dialekt är nästan helt försvunnen efter drygt 13 år i Göteborg och jag lagar aldrig landskapsrätten nävgröt med fläsk
Rätten görs bäst i en wokpanna eller stor stekpanna med höga kanter. Skrubba eller skala potatisen, dela den på mitten och skär i halvmåneformade skivor
Igår anammade vi "meat free monday" och åt en middag bestående av inget minsdre än gratinerade levain-mackor med svampstuvning gjord på värmländska kantareller och Karl-Johansvamp
Skala och skiva potatisen. Smörj en ugnsform och lägg i potatisen, salta och peppra. Ställ in formen en fals under mitten i kall ugn, sätt ugnen på 250 grader
värmländska bagarstugekakor som har blivit viktiga för oss på julbordet. Trots all tradition av tjockbullar och ärtbullar här i trakten är det dessa okryddade,
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienserna på bakbordet eller i matberedare. Rulla degen till ett 50-tal små bollar och platta till dem lite lätt
Två bagerier, Hanna Larssons konditori i värmländska Karlstad och Nilssons konditori i småländska Oskarshamn, har gjort varsin spin-off på VM-konditorns Mattias Ljungbergs megasuccé från i vintras