Men ur hälsoperspektiv är de så klart inte det bästa alternativet. Jag har grunnat ett tag på hur jag ska kunna få till en lika god kaka, men med nyttigare innehåll
I lördags hade jag det stora privilegiet att få träffa ett par matbloggare för första gången då de bestämt sig för att lämna Stockholm och Uppsala över helgen för att besöka Göteborg (som tyvärr knappast visade sig från sin bästa sida med gråhet, regn och rusk – oförskämda stad
Utöver traditionell prinsesstårta hittar man i Hallbäcks bok bakverk som säkerligen känns spännande för den bakglada hemmabagaren, eller vad sägs om Kryddig garam masalakaka med glögginkokt frukt, Kola- och valnötspaj med doft av bourbon, Tiramisuprinsessor, Syrenprinsess eller Marängsviss- & rockyroadtårta
Här hittar du min glutenfria björksockerkaka som är väldigt god till tårtbotten. Baka kakan och stoppa in den i kylen när den svalnat, fromagen till fyllningen blir också bra av att få stelna över natten
Vi har en lång historik av olika typer av förtryck och ett av sommarens absolut bästa program bjöd Agnes Wold på som förutom intressant om allergi och myter gav en historielektion om kvinnligt förtryck inom forskarvärlden
Vilka var de olika konserveringsmetoderna (förutom den då nymodiga metoden att hermetiskt konservera), hur förvarade man de olika livsmedlen i en tid då man i bästa fall endast hade en iskällare eller ett isskåp att tillgå och då det mesta i matväg handlade om självhushåll (långt ifrån den enorma livsmedelsimport vi har året runt idag)
Bra att ha hemma i skafferiet. Det har varit en stor efterfrågan efter ett blogg-inlägg om vad som är bra att ha hemma i skafferiet för att enklast kunna hänga med i mina recept
Om inte är det hög tid att börja göra det nu, för tillsammans med fyra andra duktiga bloggtjejer är jag med och tävlar om vem som gör den bästa vinterbakelsen