Välkomstdrinken som var mousserandevin beskrevs som "pärlande kattkiss". Ena dottern fyller år i närheten av Halloween och varje år håller vi åtminstone en Halloweenfest
Mousserandevin. Lägg 5 isbitar i varje glas och fyll på med hälften/glas av jordgubbssmeten, likören och fyll sedan på med vinet. 2 tsk svartvinbärslikör
Välkomstdrink á la Malin. Häll upp i glas och fyll upp med mousserat vin typ. Igår var jag och ett antal matintresserade och matbloggare inbjudna till en Thaikväll med Santa Maria, och vi hade hur trevligt som helst
Som välkomstdrink hade vi denna Perelada som har en historia för flera av oss i gänget. (Spanska kronprinsen hade mousserandevin från denna vingård vid sitt bröllop då Peralada vunnit en tävling för mousserandeviner inför kronprinsbröllopet)Eftersom vi nu officiellt har kommit fram till den första höstmånaden, september, tyckte vi att det kunde vara lagom med ett hösttema för de rätter vi valt ut till kvällen
Istället för förrätt fixade vi tapas till glöggen och välkomstdrinken. Jag fick tipset av en väninna för ett par år sedan att blanda vitvinsglögg med mousserat vin (det var när vi inte tyckte om Blossa 2009) och få en god drink, så det bjöd jag på som välkomstdrink. 1 dl balsamvinäger med fikonsmak (jag hade en vinäger med smak av både fikon och dadlar)4 torkade fikon, hackade3 msk socker2 dl vatten2 msk kycklingfond2 msk smörsalt &peppar4 st färska fikonLägg vinäger och fikon i kastrull. 1 dl balsamvinäger
Istället för en välkomstdrink drack vi bubbel något annat hade nästan varit otänkbart. Jag älskar temamiddagar av olika slag, oavsett om det är en hel middag med influenser från ett och samma land eller en viss provins eller rent av en färg eller ingrediens som är den röda tråden
Servera champagnen som välkomstdrink eller till förrätten. Här är allt du behöver veta om inköp, servering och hantering av champagne och mousserandevin inför nyårsfirandet
Servera champagnen som välkomstdrink eller till förrätten. Här är allt du behöver veta om inköp, servering och hantering av champagne och mousserandevin inför nyårsfirandet
Passar var som välkomstdrink och sällskapsvin eller varför inte till en fräsch sallad med bland annat kycklingbröst, vattemmelon och semitorkade plommontomater
Den var perfekt som välkomstdrink – julig och festlig men inte för söt, och som tilltugg serverade jag dessa klassiker, men stjärnformade (bara att ta trycka ut med en pepparkaksform) för att göra dem ännu lite festligare