Välkomstdrink mousserande vin recept

Mousserande fläderbål

Mousserande fläderbål

Bjud välkomstdrinken som bål istället för i glas,. 1 flaska mousserandevin. 1 flaska mousserandevin. mycket smidigare när det kommer många gäster
Julbordsplaceringar och välkomstdrink

Julbordsplaceringar och välkomstdrink

en flaska mousserandevin ( prosecco / cava ). en god välkomstdrink till tilltuggen ( om man inte föredrar glögg till Kalle Anka)
Ladies Fingers

Ladies Fingers

Välkomstdrinken som var mousserandevin beskrevs som "pärlande kattkiss". Ena dottern fyller år i närheten av Halloween och varje år håller vi åtminstone en Halloweenfest
Aperol Spritz

Aperol Spritz

Det är en uppfriskande drink som passar perfekt som aperitif, välkomstdrink eller som en lätt cocktail lite senare på kvällen
Höstsangria

Höstsangria

Som välkomstdrink serverade vi den här höstsangrian. 1 flaska mousserandevin. 1 flaska mousserandevin. Höstsangria
Kir Royal

Kir Royal

Här kommer ett recept på klassisk Kir Royal, som är en oerhört tacksam välkomstdrink eftersom den går så fort att göra
Jordgubbschampagne

Jordgubbschampagne

Mousserandevin. Lägg 5 isbitar i varje glas och fyll på med hälften/glas av jordgubbssmeten, likören och fyll sedan på med vinet. 2 tsk svartvinbärslikör
Thaikväll med Santa Maria!

Thaikväll med Santa Maria!

Välkomstdrink á la Malin. Häll upp i glas och fyll upp med mousserat vin typ. Igår var jag och ett antal matintresserade och matbloggare inbjudna till en Thaikväll med Santa Maria, och vi hade hur trevligt som helst
God fortsättning på er alla!

God fortsättning på er alla!

Till välkomstdrinken serverades små salta kex med en pestofärskost samt crustader med kittost och fikonmarmelad som fått gratinera i ugnen

Glöggmingel

En trevlig välkomstdrink vid glöggbjudningen är att blanda glögg och torr prosecco (mousserandevin) och servera i champagneglas när gästerna kommer
Kantarellsoppa!

Kantarellsoppa!

Som välkomstdrink hade vi denna Perelada som har en historia för flera av oss i gänget. (Spanska kronprinsen hade mousserandevin från denna vingård vid sitt bröllop då Peralada vunnit en tävling för mousserandeviner inför kronprinsbröllopet)Eftersom vi nu officiellt har kommit fram till den första höstmånaden, september, tyckte vi att det kunde vara lagom med ett hösttema för de rätter vi valt ut till kvällen
Hur blev det med julmiddagen?

Hur blev det med julmiddagen?

Istället för förrätt fixade vi tapas till glöggen och välkomstdrinken. Jag fick tipset av en väninna för ett par år sedan att blanda vitvinsglögg med mousserat vin (det var när vi inte tyckte om Blossa 2009) och få en god drink, så det bjöd jag på som välkomstdrink. 1 dl balsamvinäger med fikonsmak (jag hade en vinäger med smak av både fikon och dadlar)4 torkade fikon, hackade3 msk socker2 dl vatten2 msk kycklingfond2 msk smörsalt &peppar4 st färska fikonLägg vinäger och fikon i kastrull. 1 dl balsamvinäger
Franskt i bistron

Franskt i bistron

Istället för en välkomstdrink drack vi bubbel något annat hade nästan varit otänkbart. Jag älskar temamiddagar av olika slag, oavsett om det är en hel middag med influenser från ett och samma land eller en viss provins eller rent av en färg eller ingrediens som är den röda tråden
Nyhet bland rosa godingar!

Nyhet bland rosa godingar!

Passar var som välkomstdrink och sällskapsvin eller varför inte till en fräsch sallad med bland annat kycklingbröst, vattemmelon och semitorkade plommontomater
Recept: Clementinbubbel med rosmarin

Recept: Clementinbubbel med rosmarin

Den var perfekt som välkomstdrink – julig och festlig men inte för söt, och som tilltugg serverade jag dessa klassiker, men stjärnformade (bara att ta trycka ut med en pepparkaksform) för att göra dem ännu lite festligare