Upp och ner kaka recept

Upp och ner kaka

Upp och ner kaka

Stjälp uppkakanoch låt den svalna. Blanda ner mjöl och bakpulver i skålen och rör till sist ner det smälta avsvalnade smöret
Upp och ner kaka med ananas

Upp och ner kaka med ananas

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med det smälta smöret. Lägg i ananasskivor och cocktailbär
Upp och ner kaka med jordgubbar

Upp och ner kaka med jordgubbar

Vänd sedan uppochner i en tallrik. När kakan är klar tar du ut den från ugnen och låter den svalna lite i rumstemperatur
Receptet gäller för 8 port

2 dl vetemjöl
75 g Arla® Svenskt Smör
2 msk vatten
Fyllning:

4 äpplen
75 g Arla® Svenskt Smör
1½ dl strösocker
pressad saft av ½ citron
Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut den till en rundel lika stor som en ugnssäker stekpanna, ca 25 cm i diameter. Låt degen vila i kylen 15-30 min.   Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg smör och socker i stekpannan. Hetta upp det på spisen under omrörning. Lägg ner äppelklyftorna i stekpannan och häll över citronsaften.   Ta stekpannan från värmen. Lägg över deglocket och vik ner degkanterna på insidan av stekpannan. Gör några lufthål med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.   Låt kakan svalna. Lossa locket runt kanten och stjälp upp kakan på ett fat.
Upp och ner ananasmuffins

Upp och ner ananasmuffins

Håller just nu på ochplanerar ett tårt och kakkalas för älsta sonen. Kakor och bullar. Garnera ev. Och de fick godkänt
upp å ner ananas kaka

upp å ner ananas kaka

Ta fram en muffinplåt och smörj med smör. Blanda i en annan skål – mjöl, bakpulver och salt, tillsätt det i äggblandningen och vispa till en jämn smet
Ananaskaka upp och ner

Ananaskaka upp och ner

Låt kakan stå en stund innan den försiktigt stjälps upp. Placera ananasen i smeten och lägg ett bär i varje ring
Saftig plommonkaka som man bakar ”upp och ner”

Saftig plommonkaka som man bakar ”upp och ner”

Det mönster du lägger här kommer att vara toppen på kakan när du vänder upp den ur formen. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljpulver och rör ned i smeten tillsammans med mjölken
Äppelkaka - upp och ner!

Äppelkaka - upp och ner!

Det här är den tredje uppochner-kakan som jag gör och jag tycker fortfarande att det är ett vinnande koncept
Arabiska kakor med dadlar och valnötter

Arabiska kakor med dadlar och valnötter

Rör om så att jästen löses upp. Kärna ur dadlarna och rör ner i en kastrull. Rör ner smöret. Det är en vanlig kaka i mellanöstern som man äter till Eid och till vardags
Kaka med chokladkross och philiadelphiaost

Kaka med chokladkross och philiadelphiaost

Hacka chokladen i tärningar eller använd chokladplupparoch blanda ner det i degen. Lägg kexblandningen i formen och platta ut den och en bit upp på kanterna

Kaka med vallmofrö och citron

Lossa lite försiktigt runt kakformens kanter, stjälp uppoch pensla den varma kakan med citron- och sockerröran
Apelsin- och ingefärskaka

Apelsin- och ingefärskaka

Vänd formen uppochner. Rör ner det smälta smöret och mandelmassan. Riv ner skalet från en apelsin. Lossa kakan från formen och lägg den på ett fat
Tårta med vitt marsipanlock och blomster

Tårta med vitt marsipanlock och blomster

Koka upp hälften av grädden, slå den över den hackade chokladen, smält ner gelatinbladet i blandningen och avsluta med att tillsätta resten av grädden och mjölken