Ungersk gulasch recept

5 Spara

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch är en av de första maträtterna jag lärde mig att laga. Ungersk gulasch 8 portionerca 800 g nötkött, gärna fransyska3 gula lökar, skivade3-4 vitlöksklyftor, pressade4 paprikor, varav 2 gröna och 2 röda (gärna ett par avlånga paprikor)2 burkar krossade tomater3 msk tomatpuré 3 lagerblad3 dl vatten1 dl rödvin2-3 tsk mejram2 msk paprikapulversaltvitpepparSkiva löken, pressa vitlöksklyftorna och bryn i smör i en stor kastrull. Ungersk gulasch 8 portioner
3 Spara

Istvàns gulasch

Börja med att skära köttet i 2x2 cm stora bitar. Skala, skär och tärna alla grönsaker. Men spara en ½ röd paprika som du strimlar och garnerar gulashen med
2 Spara

Gulasch kan aldrig vara fel

En galet god favorit så här års är kryddig gulasch som tinar upp den mest frusne. Gulasch kan göras antingen som soppa eller som gryta, men för mig är det nästan detsamma för jag äter den gärna med mycket rotfrukter i som en egen rätt utan tillbehör
Sökförslag och sidor