Kålrabbin är ingalunda en ny grönsak annat än i mitt grönsaksland och så här i efterhand kan jag ju undra varför jag inte odlat dessa lila runda kålsmakande bollar tidigare
Ugnstekta rotsaker. Koka upp och mosa eller stöt sönder rotfrukterna, vispa till en luftig puré. Vid servering skär köttet och lägg upp de på rotfrukterna, strö hackade hasselnötter, svamp och grönkåls chips över
Tillsätter man bönor och rotfrukter behöver man inte servera ris eller bröd till. På Viktväktarnas hemsida så kan du som medlem läsa många bra tips och få mycket goda råd
600 g blandade rotfrukter t ex morötter, rödlök, squash. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g fläskfilé 2 pressade vitlöksklyftor 2 tsk Arla® Svenskt Smör ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 1 tsk torkad rosmarin 2½ dl Kelda® mellangrädde 2 tsk dijonsenap ½ tärningar köttbuljong 1 msk hackad färsk persilja Ugnstekta grönsaker. 400 g potatis 600 g blandade rotfrukter t ex morötter, rödlök, squash 2 tsk Arla® Svenskt Smör ½ tsk salt 1 krm svartpeppar
Ugnstek rotfrukter i en oljad ugnsform om du vill. Lättare mat finns nästan inte. Man sätter in lammet i ugnen – och så läser man en bok eller gör något annat trevligt