Servera torsken tillsammans med smörsås, ugnstekt potatis, svamp och broccoli. Torsken är en delikat vitfisk, mjäll och lätt att tillaga, servera den med en annorlunda sås och du har lyft den till en ny nivå
En lättlagad torsk med inspiration av den sydfranska grönsaksgrytan ratatouille. 600 g torskfilé 3 dl ris 2 rödlökar, skiva 1 vitlöksklyfta, skiva 1 gul paprika, strimla 1 röd paprika, strimla. 600 g torskfilé
Det är synd för en mjuk Pinot Noir funkar bra till torsk kokt på norsk, alltså med mycket salt. Här kommer tio åsikter om mat & vin, vissa opportuna som Fredrik Reinfeldt i en intervju från 2010
God torsk med härligt täckeTill 4 portioner. 4 stora torskfiléer á 150 grhavssalt0,5-1 dl vitt vin extra jungfru olivoljaTill mandel - och persiljetäcket. Ugnstek i 200 grader 15-25 minuter - beroende på tjocklek och hur torsken önskas. 4 stora torskfiléer á 150 grhavssalt
)8 kg torsk1 pkt ströbröd ca 1,5 liter (. 8 kg torsk. Onsdagen var fiskdag. )mosade cornflakes, ½ literrostade solroskärnor, någon deciliterolja, ganska mycket och rejältBlanda allt samman i en bunke medan fiskenkokar i 3 minuter (behövs inte hemma om man inte vill)och tiden är ju beroende på vilken fisk man har, inte för länge,den ska knappt vara halvrå