Normalt sett brukar jag börja med att koka revben, innan jag ugnssteker. Men då jag inte vill att dessa ska bli fullt så möra så att köttet trillar isär, (som julrevben ska) så förbereder jag dessa i ugnen
Om du har tillgång till vildsvinsrevben, tveka inte att laga dem till jul. Lite tunnare och köttigare än revbenen från tama grisar, men det är faktiskt lika enkelt att fixa i ugnen
Lägg revbenen på ett galler i en långpanna med benen uppåt. Ni kanske vill ha receptet på mina tjocka spjäll som jag gör till Julbordet i år så lägger in det här
Vilket Olof också gjorde, när han åt upp alla de här revbenen SJÄLV. Jag är i ärlighetens namn inte så mycket för att sitta och gnaga på revben, men just det här receptet som Olof brukar göra efter är riktigt bra, så här har till och med jag svårt att motstå dem
Blanda allt i en bunke och pensla på det kött du skall grilla eller ugnssteka. Tänk på att marinaden innehåller mycket socker vilket gör att den lätt bränner vid då sockret karameliseras
Smakrika spjäll Huggna revben är en väldigt god och billig del av grisen. Kaffe och Kanelmarinerat Revbensspjäll 600 gr huggna Revbensspjäll 1 dl starkt Kaffe 1 tsk Kanel 1 tsk Råsocker 1 msk kallpressad Olivolja Havssalt och Vitpeppar Blanda allt till marinaden
Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Skär upp lammracksen mellan revbenen och servera med tomatconcassé och ugnsrostad potatis och morot. Torka av köttet och bryn runt om i en stekpanna med smör
Spara receptet till på lördag då du kanske har mer tid eller koka revbenen dagen innan (koka i saltat vatten med lök och svartpeppar under lock i 1 1/2 timme) samt gör barbequesåsen. ca 3 kg färska spareribs (tunna revbensspjäll). ca 3 kg färska spareribs (tunna revbensspjäll)