Börja med kalkonfilén som tar en bra stund i ugnen eftersom jag bakar den på låg värme. Man ska vara försiktig med fågel och aldrig äta den rosa, det gäller både kyckling och kalkon
Några av er har kanske undrat hur det gick med den där kalkonen. Jo, det gick så galet bra att jag inte i mitt liv kan fatta varför jag aldrig tillagat kalkon förut
Vägrar ni följa mitt råd så varför inte helsteka kalkon inne i ugnen och göra en skysås till det, bland det godare vi har gjort faktiskt och jag radar upp några länkar på grillad kyckling och ugnsstektkalkon här nedan
Ugnsstekt sidfläsk med purjolökssås Foto Mikael Eriksson. Under några år har vi brukat äta lite extrafrukost i form av t ex äggröra med kalkon eller en kall tallrik med bönsallad, kokt ägg, lite kallskuret eller ost innan promenaden, men nu har vi helt hoppat över den, utan problem
Så valet föll på kalkon. Mamma gjorde ofta julkalkon på annandan och jag älskar den vita fågeln, den gräddiga såsen, den sötbeska brysselkålen och knackiga hasselbackspotatisar
Fiskgryta med aioli eller ugnsstekt sill är också väldigt lättlagat och gott. Nu blir det istället mer av animaliskt protein igen från kött, lever, kalkon, kyckling, fisk, skaldjur och ägg och mer smör i maten, vilket passar mig bättre på vintern
Själva tycker vi att det dagen till ära passar alldeles ypperligt att bjuda er på honungsglaserat och ugnsstektkalkonbröst tillsammans med en underbar apelsinsås
Inget grums i nån av flarrornaI helgen som var, alltså helgen innan våra barn lägligt insjunknade så att vår hotellbokning fick vingar, ugnsstekte vi en hel femkilos fågel i ugnen