Anka. Servera den nystekta ankan med härligt potatisstomp, smakrik sås och färska grönsaker. Lägg över i en ugnspanna med skinnet uppåt och stek i ugn ca 20 minuter, tills ankan når en innertemperatur på ca 60 grader. Anka800 g ankbröst salt och peppar
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port Ugnsstekt Hel Anka 1 st Anka (ca 2 kg) 1 1/2 tsk salt 2 krm nymalen svartpeppar Ugnsrostade Rotsaker 300 g potatis 300 g Palsternacka 300 g Morot 1 tsk salt 2 st Apelsiner Färsk timjan Sås steksky Apelsinsaft (från de ugnsstekta) 2 msk smör 2 msk vetemöl 4 dl vatten 2 msk Konc kycklingfond. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 st Anka Sök Timjan Sök 2 st Lökar Sök 2 st Morötter Sök 1 st Äpple Sök 4 st Apelsiner Sök Salt Sök Peppar Sök. Ingredienser, 1 port Kalorier Portvinssås 1 st Rödvin Sök 1 st Portvin Sök 5 st Lökar Sök 2 st Buljongtärningar Sök 2 st Socker Sök Smör Sök Anka 2 st Ankbröst Sök 3 st Salt Sök 3 st Peppar Sök Sellerimousse 2 st Rotselleri Sök 4 st Potatisar Sök 5 dl Grädde Sök Smör Sök Salt Sök Peppar Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier Anka 2 st Ankbröst Sök Salt Sök Peppar Sök Vårlök Sök Majonnäs Sök Majonnäs Sök Vårlök Sök Chilisås Sök Bao-bröd Sök. Ingredienser, 4 port Kalorier 1 st Anka Sök 1 dl Citronsaft Sök 2 tsk Spiskummin Sök 1 tsk Salt Sök 1 krm Peppar Sök 1 dl Olja Sök 3 dl Lättöl Sök 2 dl Starköl Sök 5 dl Ris Sök 2 dl Koriander Sök 2 dl Ärtor Sök
Anka. Hacka grönkålen och hetta upp smör i samma stekpanna som ankan stektes i. Anka. Hetta upp en panna och stek ankan med skinnsidan nedåt i ca 1 min till den får en fin gyllenbrun stekyta
Jag är väldigt svag för anka, och jag minns tillbehören som en positiv överraskning. Stek ankanbrösten på skinnsidan tills de är knapriga, ca 7 minuter, på medelvärme
Ligga där halvfebrig och slumra till Kalle Anka på julafton. Jag tillhör dem som ofta kommer försent, inte för att jag försöker vara taskig utan för att jag alltid tror att man hinner en sak till
Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Anka. Hacka grönkålen och hetta upp smör i samma stekpanna som ankan stektes i. Anka. Hetta upp en panna och stek ankan med skinnsidan nedåt i ca 1 min till den får en fin gyllenbrun stekyta