Ugnsrostade rotsaker recept

Ugnsrostad kyckling med rotsaker

Ugnsrostad kyckling med rotsaker

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kyckling 1 kg kyckling , hel 3 msk olivolja 3 msk viltfond 0,5 dl basilika , färsk, grovhackad 0,5 dl persilja , färsk, grovhackad 1 st citron(er) , i klyftor 1 odefinierad vitpeppar , grovmald 0,5 dl rosmarin , färsk, grovhackad 1 st äpple(n) , med skal Rostade rotfrukter 2 msk grönsaksfond 2 msk olivolja 300 gram sötpotatis(ar) 300 gram svartrot 2 st rödbetor 4 st potatis(ar) 1 st palsternacka(or) 1 st gul lök(ar) 1 odefinierad salt 1 odefinierad svartpeppar Sås 1 msk vetemjöl 2 dl vispgrädde 1 msk smör 2 msk Bong Touch of Taste Viltfond Köp receptet
Ugnsrostade rotsaker med senap

Ugnsrostade rotsaker med senap

4 portioner. 2 rödbetor. 2 morötter. 1 majrova. 1 kålrabbi. 1 gul lök. kantareller. 3 msk senapsfrön. 1 msk honung. hackad rosmarin
Gratäng på ugnsrostade rotsaker

Gratäng på ugnsrostade rotsaker

Skala rotsakerna. Skär rödbetor i klyftor och de andra rotsakerna i större bitar. Vänd rotsakerna på en bakplåtsklädd plåt med olivolja, salt, peppar och timjan