Späd medvatten och grädde. Jag har valt räkstuvning i det här receptet, men ost, skinka och äpple är gott, eller cocktailtomater, mozzarella, skinka och färska örter som får gå med i slutet av gräddningen, eller varför inte fetaost, oliver och timjan, mums
Vispa dem sedan med grädden och vattnet i en bunke. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med. Slå på grädden, krydda med timjan och låt puttra några minuter
Vispa ägg, grädde, vatten, salt och peppar till en smet. Ugnsomelett. Klipp lite färsk gräslök över och servera omeletten och tomaterna tillsammans med knaperstekt bacon, ett gott och saftigt rågbröd och gärna också med en bit god ost till
Ha över riven ost och toppa med äggblandningen. Vispa ihop ägg, vatten, (salt) och peppar. Låt omeletten vila någon minut innan du skär upp den i bitar och serverar tillsammans med en god sallad
Tillsätt kokosmjölk, låt koka samman till en stuvning, smaka av med kryddor och salt. 2 msk vatten. Ställ in form med kokosolja i 175 graders ugn, ta ut när det smält. 2 msk vatten
Rör ut mjölet med lite av mjölken och vispa sedan ihop smeten med äggen och krydda. Fräs smör och mjöl till stuvningen i en kastrull, späd med spad och grädde och koka 5 minuter. 1 burk musslor i vatten. 1 burk musslor i vatten 2 msk smör 4 msk vetemjöl 4 dl musselspad + grädde salt och peppar 3 msk hackad dill 0,5 dl hackad persilja smör till formen
Bryn köttfärsen, fräs med tomatpuré och kryddor, häll på vatten och låt småputtra samman. ½ dl vatten. Sista gången som färska tomater köps för i år, och med all säkerhet var det även sista gången för svampplock i skogen i går (verkligen rekordsent för kantarellplockning
Champinjonstuvning och ugnsomelett. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, vispa ner johannesbrödkärnmjölet och tillsätt vatten och grädde (eller bara grädde om du vill det) och vispa ganska kraftigt