Ugnsomelett med vatten recept

Ugnsomelett med räkstuvning

Ugnsomelett med räkstuvning

Späd medvatten och grädde. Jag har valt räkstuvning i det här receptet, men ost, skinka och äpple är gott, eller cocktailtomater, mozzarella, skinka och färska örter som får gå med i slutet av gräddningen, eller varför inte fetaost, oliver och timjan, mums
Ugnsomelett med morotssallad

Ugnsomelett med morotssallad

Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar och häll i formen. Tärna tomaten och strö över tillsammans med oregano och tärnad fetaost
Ugnsomelett med sparrisstuvning

Ugnsomelett med sparrisstuvning

Den här omeletten görs i ett vattenbad i ugnen och den blir bara sådär perfekt som jag vill att en ugnsomelett ska vara
Ugnsomelett med svampstuvning

Ugnsomelett med svampstuvning

Vispa dem sedan med grädden och vattnet i en bunke. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa med. Slå på grädden, krydda med timjan och låt puttra några minuter
Ugnsomelett med svampstuvning

Ugnsomelett med svampstuvning

4 ägg 1,5 dl grädde 1,5 dl vatten 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar 200 g champinjoner 1 tsk smör 1,5 dl grädde 0,5 tsk torkad timjan 1 klyfta vitlök salt malen svartpeppar
Ugnsomelett med bakade tomater

Ugnsomelett med bakade tomater

Vispa ägg, grädde, vatten, salt och peppar till en smet. Ugnsomelett. Klipp lite färsk gräslök över och servera omeletten och tomaterna tillsammans med knaperstekt bacon, ett gott och saftigt rågbröd och gärna också med en bit god ost till

Snabb ugnsomelett

Ha över riven ost och toppa med äggblandningen. Vispa ihop ägg, vatten, (salt) och peppar. Låt omeletten vila någon minut innan du skär upp den i bitar och serverar tillsammans med en god sallad
Ugnsomelett med spenat och skinka!

Ugnsomelett med spenat och skinka!

Häll av kokvattnet och spola spenaten hastigt med iskallt vatten. Detta gör du genom att du kokar upp lättsaltat vatten
Ugnsomelett med champinjon- och baconstuvning

Ugnsomelett med champinjon- och baconstuvning

Tillsätt kokosmjölk, låt koka samman till en stuvning, smaka av med kryddor och salt. 2 msk vatten. Ställ in form med kokosolja i 175 graders ugn, ta ut när det smält. 2 msk vatten
Ugnsomelett med musselstuvning

Ugnsomelett med musselstuvning

Rör ut mjölet med lite av mjölken och vispa sedan ihop smeten med äggen och krydda. Fräs smör och mjöl till stuvningen i en kastrull, späd med spad och grädde och koka 5 minuter. 1 burk musslor i vatten. 1 burk musslor i vatten 2 msk smör 4 msk vetemjöl 4 dl musselspad + grädde salt och peppar 3 msk hackad dill 0,5 dl hackad persilja smör till formen
Ugnsomelett med kryddad köttfärs och stekt svamp

Ugnsomelett med kryddad köttfärs och stekt svamp

Bryn köttfärsen, fräs med tomatpuré och kryddor, häll på vatten och låt småputtra samman. ½ dl vatten. Sista gången som färska tomater köps för i år, och med all säkerhet var det även sista gången för svampplock i skogen i går (verkligen rekordsent för kantarellplockning
Spetskål – Vitkålsgratäng

Spetskål – Vitkålsgratäng

Champinjonstuvning och ugnsomelett. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, vispa ner johannesbrödkärnmjölet och tillsätt vatten och grädde (eller bara grädde om du vill det) och vispa ganska kraftigt
Enkel lunch... ✔️

Enkel lunch... ✔️

Ugnsomelett. Jag tog en liten skvätt grädde och resten vatten, salt&peppar. ) och så på med äggstanning, ca 1 dl vätska till 1 ägg
Köttfärsomelett med fetaost

Köttfärsomelett med fetaost

Vad sägs om en riktigt snabblagad ugnsomelett. Vispa samman äggen medvatten och krydda med salt och peppar
Broccoligratäng i microugn

Broccoligratäng i microugn

Nämligen till ugnsomelette eller äggstanning. Jag täckte äggstanningen  med några skivor cheddar på slutet, så blev det lite som en broccoligratäng
Skördetid - Skön grön söndagslunch

Skördetid - Skön grön söndagslunch

Den här goda ugnsomeletten gjord på dagens skörd och rester från kylen går att variera i oändlighet och kan göras med bara grönsaker så klart