Jag har ledigt denna veckan och då passar det bra att göra en god omelett medräkstuvning. Att göra en riktig god ungsomelett kräver att man måste koka vetemjölet med mjölken, annars sjunker mjölet ner till botten i omeletten
Jag har valt räkstuvning i det här receptet, men ost, skinka och äpple är gott, eller cocktailtomater, mozzarella, skinka och färska örter som får gå med i slutet av gräddningen, eller varför inte fetaost, oliver och timjan, mums
Får jag kanske föreslå en ugnsomelett till lunch. Serverar man dessutom omeletten tillsammnas med en god stuvning och en prinkorv eller två, ja, då har man ju en riktig brakmiddag
Ska omeletten serveras medstuvning kan du antingen bara hälla stuvningen över och garnera med klippt persilja, eller så kan du vända över omeletten på en tallrik, låta halva omeletten glida tillbaka i pannan, hälla på stuvningen och vika över den andra halvan
Vispa mjölet med lite av mjölken till en slät redning. Stuvning. Tillsätt grädden och red med maizena till önskad konsistens (instruktion finns på maizenapaketet)