Fortsätt med att steka grönsakerna i lite olja tills de blivit mjuka. Skär grönsakerna i bitar, storleken beror på hur du vill ha dem, klipp även baconet i mindre bitar och stek tills de blivit knapriga, ta och lägg baconet på en bit hushållspapper för att de mesta fettet ska sugas bort
Fördela den smulade fetaosten över grönsakerna och peta ner tomathalvorna. Den vegetariska ugnsomeletten serverade jag med kallskuren rostbiff, rökt skinka och så en fräsch sallad
Man kan ju tro att jag kanske borde tänka på ägg när jag planerar att laga en ugnsomelett, men icke… Då fick jag trolla med kylskåpet och skaka fram lite crème fraiche och färskost att göra en krämig äggstanning utav
Vispa ihop ingredienserna till omeletten i en passande bunke krydda med salt pch vitpeppar. Stek/fräs allt tillsammans i stekpanna med lite smör tills allt fått färg och är färdig stekt
Och ännu effektivare skulle visserligen vara att slå över en äggstanning över grönsakerna från första början till en ugnsomelett, men då hade vi inte fått rester kvar av de ugnsbakade grönsakerna
* Ugnsomelettmed tomater & fetaost. * Köttbullar serveras med kokt potatis, gräddsås & lingon. Vi erbjuder även en stor och härlig salladsbuffé där vi använder oss av bla säsongens grönsaker
* Ugnsomelettmed tomater & fetaost. * Köttbullar serveras med kokt potatis, gräddsås & lingon. Vi erbjuder även en stor och härlig salladsbuffé där vi använder oss av bla säsongens grönsaker
* Ugnsomelettmed tomater & fetaost. * Köttbullar serveras med kokt potatis, gräddsås & lingon. Vi erbjuder även en stor och härlig salladsbuffé där vi använder oss av bla säsongens grönsaker
* Ugnsomelettmed tomater & fetaost. * Köttbullar serveras med kokt potatis, gräddsås & lingon. Vi erbjuder även en stor och härlig salladsbuffé där vi använder oss av bla säsongens grönsaker
Det gör det mer matigt och näringsrikt, och det går förstås att byta t "toppingen" mot t ex stekta/koktagrönsaker, stuvning, tomater eller något annat man gillar