Ugnsbakat fläsklägg med surkål recept

Ugnsbakat fläsklägg

Ugnsbakat fläsklägg

I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkål och är verkligen gott – även om det tar lite tid
Ugnsbakad fläsklägg med Riesling

Ugnsbakad fläsklägg med Riesling

Tänk dig sydtysk husmanskost medfläsklägg (Schweinshaxe) och surkål. det smakrika köttet fick skjuts av syra från surkål och vin
Surkål som tillbehör

Surkål som tillbehör

Jag åt surkålen tillsammans med ugnsbakad fläsklägg. Surkål är fantastiskt gott tillsammans med kött och korv

Ugnsbakat fläsklägg med surkål

I den tyska versionen så används orimmat fläsk medan i Sverige så är det helt klart lättast att få tag på rimmat fläsklägg så det kör i alla vi på food junkies med