2 kg fast potatis, med skal 1 kg körsbärstomater 2 dl olivolja 100 g vitlök, klyftor med skal 15 g rosmarin 1 msk tomatpuré 150 g färsk timjan salt peppar
Samt örter som exempelvis basilika, oregano eller rosmarin. Efter jul och nyårsmaten satt dessa ugnsbakadetomater tillsammans med stekt kyckling och sötpotatissmash helt super
rosmarin. Koka upp vatten och förväll tomaterna. Ringla olivolja över tomaterna. Ställ plåten i ugnen 100 grader ca 90 min (tomaterna får ej bli sega, då har de stått inne för länge, ej heller lösa, inne för kort tid). 10 st bifftomater
färsk rosmarin Lägg fetaost, tomater och oliver i en ugnsfast form. 400 g fetaost180 g soltorkade tomater250 g körsbärstomater1 dl små oliversalt och svartpeppar1 msk flytande honung Garnering. 180 g soltorkade tomater. 250 g körsbärstomater
Nu är det bara att lägga upp de nygrillade lammkotletterna tillsammans med de ugnsbakadetomaterna, oliverna och grillade paprikorna som du fyller med basilika och fårostcremén
Blanda rapsoljan med rosmarinen och löken, lägg upp i ugnsfast form tillsammans med potaatisen. 300g Fläskkarré4st Medelstora King Edwardpotatisar2st Stora gula lökar1tsk Rosmarin, mortlat fint1tsk RapsoljaSalt & peppar från kvarnBalsamicosirapBearnaisesås. 2st Äggulor2msk Vittvinsvinäger200g Smör, smält1tst Estragon, finhackadNågra droppar Tabasco2msk Persilja, finhackadSalt & vitpeppar från kvarn4st Stora solmogna tomater, finhackade1dl Färsk spenat, finhackadSåhär kan man göra, beräknad tillagningstid 40-45min. 1tsk Rosmarin
Repa rosmarinen och gnid in i fläskkotletterna. Dela tomaterna i halvor. Baka äpplen och tomater i ugn ca 10 minuter. 4 kvistar cocktailtomater. 2 kvistar rosmarin
Lägg resten av korven över och lägg på ananasringar och halverade tomater. Jag serverade detta med rostade potatisskivor (olivolja, rosmarin, salt och peppar) samt en sallad
Skär paprikan och löken i bitar, ta ut långpannan och lägg i tomaterna, paprikan och löken. Lägg i en långpanna, ringla över olivolja, salt, peppar och rosmarin och de marinerade kycklingbenen
Blanda i linser, tomater, salt och peppar. Strö över rosmarin och låt allt steka i ca 5 minuter. 1 tsk finmalen torkad rosmarin. 500 g konserverade körsbärstomater. 4 skinn- och benfria, fjällade skivor av färsk lax, à ca 150 g 1 citron, rivet skal och saft 2 msk smör 2 små rödlökar ca 2 msk olivolja 2 tsk finhackad färsk timjan salt och svartpeppar 400 g kokta gröna linser 2 bladselleristjälkar 2 morötter 1 zucchini 1 gul lök, finhackad 1 klyfta vitlök, pressad 1 msk olivolja 1 tsk finmalen torkad rosmarin 500 g konserverade körsbärstomater 1 tsk citronzest salt och svartpeppar
Skär paprikan och löken i bitar, ta ut långpannan och lägg i tomaterna, paprikan och löken. Lägg i en långpanna, ringla över olivolja, salt, peppar och rosmarin och de marinerade kycklingbenen