2 kg fast potatis, med skal 1 kg körsbärstomater 2 dl olivolja 100 g vitlök, klyftor med skal 15 g rosmarin 1 msk tomatpuré 150 g färsk timjan salt peppar
Lägg i de ugnsbakade grönsakerna och mosa runt i smöret. Örter (jag hade timjan och basilika). Soppan serverade jag sedan med blandade örter och rester av de underbara långrostade tomaterna som jag gjorde tidigare i veckan
Sköljs tomaterna och snoppa dem - om du vill. Jag har också gjort rätten med scamorza, som ju är lite fastare i konsistensen, men då lät jag även den få någon minut i ugnen
Med tanke på att jag på allt som ofta bränner vid det jag sätter in i ugnen så hade jag visst huvudet extra mycket på skaft då jag täckte fänkålen och tomaternamed aluminiumfolie
Lägg tomaterna i en form och låt de gå varma samtidigt som gratängen. Förutom att fixa maten för kvällen så inleddde jag även "mellovakan" med att riva av några mellolåtar med sång och gitarr innan tv-sändningen började