Torsk från Nordnorge, anchoiade från Provence, mandelpotatis från Norrbotten och öl från Jämtland. Norsk-arktisk torsk det är Skrei och den fiskas januari till april
Ugnsbakad lax. 450 g mandelpotatis. Ugnsbakad lax1,5 kg färsk lax, hel sida med skinnet kvar 400 g grön sparris 450 g mandelpotatis smör, till stekning av sparrisen salt och svartpeppar
att ingå i en ugnsbakad gäddfärs. mandelpotatis, vinägrett, schalottenlök, spenat samt mangoldblad. De finns de som tycker att gädda är torrt, träigt och tråkigt
120-140g Färsk sikfile per portion1½dl Purjolök, skuren i ½cm stora bitar1dl Färsk dill½st Citron, saften av100g Smör, osaltat8st Färskpåotatisar, om möjligt gärna mandelpotatisar, kokta och skaladeHavssalt & vitpeppar från kvarn4st 40cm ark med ugnsfolieSåhär kan man göra
Vill du ha rätten lite matigare kan du t ex servera ugnsbakadmandelpotatis till. SKREI (TORSK) BLÅMUSSLOR, VARM ROMANSALLAD, UGNSBAKAD TOMAT OCH BRYNT MUSSELSMÖR
mos, stekt, kokt, ugnsbakad, hasselback, puré, i bitar, i tärningar, mandelpotatis, bakad potatis och så nypotatisen - min absoluta favorit bland alla potatisar