4 portioner ugnsbakad lax med citron och sesamfrön. En del föredrar ännu lägre temperatur men jag tycker att fisken blir lite väl sladdrig med någonting på 40+
Eller så här, ugnsbakad på låg temperatur och fortfarande rå i mitten vid servering. All ugnsbakad laxfilé under lundaåren har satt sina spår, så numera föredrar jag lax rå, gravad och kallrökt
Självklart ska lax ugnsbakas i låg temperatur så att den blir optimalt saftig. Ugnsbakad lax med kål, mandlar och citronyoghurt 4 port (nästan som Björn Frantzén). Ugnsbaka till 46 graders innertemperatur (ska ta ca 15 minuter, men tog nog ca 30 i vår ugn)
Jo ugnsbakade rotfrukter där man smular över en massa god fetaost. Sänk nu temperaturen till 200 grader och ställ in en ugnsform med laxen som du saltat och pepprat
)Startade ugnen på lite lägre temperatur och ställde in laxen fryst så den fick både tinas och tillagas på samma gång vilket kan vara ett bra tips om ni också råkar ut för frysta råvaror
Ugnsbaka laxen i 15 minuter med temperaturen 175 grader. Lax och riesling fungerar ju finfint ihop. Den här gången fick laxen sällskap av basilikasås och rieslingen köpte jag i München i maj på en arbetsresa
Har du tid kan du gärna steka den i lite lägre temperatur för extra saftighet. pastasås, till fantastisk soppa eller som här i en slags salsa som tillbehör till snabblagad ugnsbakad lax