Ugnsbakad laxfilé olivolja recept

Ugnsbakad lax med spenat och citronsås

Ugnsbakad lax med spenat och citronsås

lite olivolja att fräsa i. Tina och fräs spenaten i lite olivolja. lite olivolja att fräsa i. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g)
Ugnsbakad lax med sötsyrlig fetaostsås

Ugnsbakad lax med sötsyrlig fetaostsås

Ugnsbakadlaxfilé (eller ännu hellre – hel sida) är så enkel och tacksam mat. Idag testade jag att ringla en god olivolja över laxen och sedan mortla rosépeppar och flingsalt som jag strödde ovanpå
Ugnsbakad laxsida

Ugnsbakad laxsida

1 kg laxfilé. 5 dl olivolja. Blanda olja, citronskal och saft, riven ost, örter, honung, salt och peppar
Ugnsbakad lax med citronsås

Ugnsbakad lax med citronsås

ca 800 g laxfilé, skinnfri 3 dl vispgrädde 2 dl crème fraîche 2 msk färsk dill, finhackad 1 citron 1 fiskbuljongtärning 1 tsk malen gurkmeja salt peppar. 1Till servering4 port kokt potatis 2 morötter, tunt skivad 1 förp babyspenat (à 65 g) olivolja citronsaft
Ugnsbakad lax med citronsås

Ugnsbakad lax med citronsås

ca 800 g laxfilé, skinnfri 3 dl vispgrädde 2 dl crème fraîche 2 msk färsk dill, finhackad 1 citron 1 fiskbuljongtärning 1 tsk malen gurkmeja salt peppar. Till servering4 port kokt potatis 2 morötter, tunt skivad 1 förp babyspenat (à 65 g) olivolja citronsaft
Ugnsbakad chililax med bulgursallad

Ugnsbakad chililax med bulgursallad

Jag kan även tänka mig att rätten kommer att vara extra god en varm sommardag, med den fräscha bulgursalladen och kanske en nygrillad laxfilé, vem vet
Laxfilé med pecannötter

Laxfilé med pecannötter

Avsluta med att ringla olivolja över grönsakerna precis före servering. Smörj en ugnssäker form med olivolja
Ugnsbakad lax under pestotäcke

Ugnsbakad lax under pestotäcke

Lägg laxfilén i en ugnsfast form. Tillsätt olivolja i en stråle. 600 g laxfilé i hel bit. 1 dl olivolja. Mixa basilika i en matberedare tillsammans med hälften av pinjenötterna och pressad vitlök
Ugnsbakad lax med kantarellsås

Ugnsbakad lax med kantarellsås

Lägg laxen i en smord och ugnsfast form och ringla på olivolja. 600 g laxfilé. 1 msk olivolja. Börja med att tina de frysta kantarellerna i rumstemperatur
Ugnsbakad lax med grönsaker

Ugnsbakad lax med grönsaker

4 bitar laxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra till garnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 liten skivad purjolök
Ugnsbakad lax med vitlök & kikärtssallad med pestosås

Ugnsbakad lax med vitlök & kikärtssallad med pestosås

Hetta upp olivoljan och tillsätt vitlöken, låt den fräsa med utan att ta färg. 250g Laxfilé + 2msk Olivolja + havssalt2st Vitlöksklyftor, mortlade10cm Grön slanggurka, urkärnad, skuren i halvmånar1/2st Röd lök, skuren i halvmånar1dl Kikärtor, kokta (färdiga från burk)10st Kalamataoliver4st Soltorkade tomater3msk Olivolja2msk Citronjuice1msk Basilika1/2st Röd paprika, skuren i grova bitarDill och citronklyftorBalsamicosirap med citronHavssalt & svartpeppar från kvarnPestosås. Pensla laxfiléerna med lite olivolja och pressa över citronsaften, krydda med lite havssalt och ugnsbaka fisken i en form på ca 150g i ca 15min eller tills fisken är klar. 250g Laxfilé. 2msk Olivolja. 3msk Olivolja