Till salladen blev det laxfilé och en kall sås. Ringla över olivolja, strö över lite socker, salta, peppra och till sist sprayade jag på lite balsamvinäger
lite olivolja att fräsa i. Tina och fräs spenaten i lite olivolja. lite olivolja att fräsa i. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g)
Ugnsbakadlaxfilé (eller ännu hellre – hel sida) är så enkel och tacksam mat. Idag testade jag att ringla en god olivolja över laxen och sedan mortla rosépeppar och flingsalt som jag strödde ovanpå
Lägg laxfilén i en ugnsfast form. Tillsätt olivolja i en stråle. 600 g laxfilé i hel bit. 1 dl olivolja. Mixa basilika i en matberedare tillsammans med hälften av pinjenötterna och pressad vitlök
Lägg laxen i en smord och ugnsfast form och ringla på olivolja. 600 g laxfilé. 1 msk olivolja. Börja med att tina de frysta kantarellerna i rumstemperatur
4 bitar laxfilé à ca 200 g 12 cocktailtomater Saften av ¼ citron 1 msk olivolja Nymald svartpeppar 2–3 färska timjankvistar + extra till garnering 100 g sockerärter 100 g gröna bönor 100 g frysta gröna ärter 50 g frysta bondbönor 1 liten skivad purjolök
Hetta upp olivoljan och tillsätt vitlöken, låt den fräsa med utan att ta färg. 250g Laxfilé + 2msk Olivolja + havssalt2st Vitlöksklyftor, mortlade10cm Grön slanggurka, urkärnad, skuren i halvmånar1/2st Röd lök, skuren i halvmånar1dl Kikärtor, kokta (färdiga från burk)10st Kalamataoliver4st Soltorkade tomater3msk Olivolja2msk Citronjuice1msk Basilika1/2st Röd paprika, skuren i grova bitarDill och citronklyftorBalsamicosirap med citronHavssalt & svartpeppar från kvarnPestosås. Pensla laxfiléerna med lite olivolja och pressa över citronsaften, krydda med lite havssalt och ugnsbaka fisken i en form på ca 150g i ca 15min eller tills fisken är klar. 250g Laxfilé. 2msk Olivolja. 3msk Olivolja
Lax i ugn600 g kulpotatis 4 klyftor vitlök, krossade salt olivolja 600 g laxfilé (mittbiten) salt svartpeppar 200 g fetaost 400 g kvisttomat 1 msk olivolja
Lägg laxfilé ovanpå och bred sen ut pesto på laxen. Tillsätt olivoljan och mixa ihop allt. ca 600 g laxfilé. 3-4 msk olivolja. ca 600 g laxfilé. 3-4 msk olivolja