Ugnsbakade grönsaker. Krydda laxen med salt och peppar. Låt stå och dra medan grönsakerna tillagas. Blanda potatis, rädisor, morötter, persilja, olja, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Rör smör med riven pepparrot och dijonsenap och bred ut över laxen. Anrättningen skulle göra sig väldigt bra till pressad potatis men eftersom jag vill hålla kolhydratsintaget lite lågt så fick det räcka med ett konstaterande
Det blir som sagt ingen veckomatsedel för kommande vecka utan istället bjuder jag på en riktig somrig måltid i form av ugnsbakad lax med dillkräm och en potatissallad med mycket dill och senap
en liten räddningsplanka att ta till när ni tröttnat på fyrpack medlaxfilér från Norge. Vispa ihop äggulan med vinägern och dijonsenapen till en "fluffig" konsistens
Koka sakta tills grädden tjocknat något, tillsätt senap och smaka av med salt och peppar. Servera laxen i lagom stora bitar tillsammans med kålen och kokt potatis Ca 600 g färsk laxfilé. 1 msk dijonsenap