Hur kan jag hittills ha lyckats undgå att lägga upp ett recept på ugnsbakadlax. Tricket att lyckas medlaxen är att baka den på ganska låg temperatur lite längre tid – då behåller den saftighet och smak
500 g laxfilé. Receptet gäller för 4 port 500 g laxfilé 1 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ca 400 g fänkål ½ pkt saffran à 0,5 g ½ tsk salt 1 tsk strösocker 2 tsk färskpressad citronsaft 2 tsk olivolja 1 dl hackad färsk dill Rosépepparkräm
Tomater, fetaost med ännu mera örter och oliver, en krämig smakexplosion att täcka din laxfilémed. Laxdax var det här i Mårtenssons kök, jo då idag igen men vi har varit väldigt sugna på fisk de senaste dagarna och då kan det dugga extra tätt mellan fiskinläggen här i köket
Servera medugnsbakade rotfrukter som morot, rödbeta, palsternacka och med färskpotatis. En riktigt god röra till lax är fetaoströra som piffas upp med soltorkade tomater och färsk basilika i detta recept
Till varmrätt blev det ugnsbakadlaxmed dillhollandaise helt enligt Världens bästa matblogg och till det en sallad på purjolök, tomat, vattenmelon, fetaost, bladpersilja och salladsbasilika
Rosépepparlaxmed saffransslungad fänkålssallad. Rosépepparlax. Så här efter alla festligheter så kan det sitta fint med lite lättare mat, så kan man trycka ner dom sista skumtomtarna med lite bättre samvete
Gnid in laxenmed detta. I somras bjöd fina svärmor på en rosépepparlax som är "obligatorisk på menyn" när hon har - eller deltar i - de träffar som hon och hennes lapptäcksintresserade (f'låt, "quiltande") väninnor har flera gånger om året på olika platser i landet