Häll olja i en ugnsform, lägg i laxfilé, blomkålsbuketterna, plommonen och rosmarin. 4 st laxfilébitar à 120-130 g. 1200 g smulad fetaost. När det är 10 minuter kvar smular du över fetaosten och in i ugnen igen. 1Hetta upp en panna och i med smöret. 1Lägg upp laxen och det goda från formen tillsammans med potatis på en tallrik
Lägg laxfiléerna i en ugnsform och lägg blandningen ovanpå. Blanda feta, Grekisk yoghurt, citronsaft, dill, chilipulver, salt och svartpeppar med en gaffel
Gör ett snitt i laxen och täck filéerna med röran. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Tomater, fetaostmed ännu mera örter och oliver, en krämig smakexplosion att täcka din laxfilémed. Laxdax var det här i Mårtenssons kök, jo då idag igen men vi har varit väldigt sugna på fisk de senaste dagarna och då kan det dugga extra tätt mellan fiskinläggen här i köket
Hur kan jag hittills ha lyckats undgå att lägga upp ett recept på ugnsbakadlax. Tricket att lyckas medlaxen är att baka den på ganska låg temperatur lite längre tid – då behåller den saftighet och smak