En högrevsgryta som fick koka hela dagen. Veckan som just har börjat ser jag både fram emot och inte. Det roliga är att jag ska börja plugga igen efter 7 års paus
Lägg högreven i en stor ugnsform eller gryta som tål ugnsvärme. Dags att göra en nyare och fräschare rätt, tänkte jag, så Ica fick släppa ifrån sig högrev som jag stoppade in i ugnen i 5 timmar. 1 kg högrev. 1 kg högrev
Servera högreven med sötpotatisen, ugnsbakade tomater och chiliailoi. och att man inte gör det oftare är svårt att förstå för det finns ju så mycket smak i tex högreven om man jämför med en vanlig "vanligae" biff
Något liknande tänker jag när det är dags att skära upp den här långbakade högreven. Men att få högreven – som faller sönder bara man tittar på den – att dela sig i tjusiga bitar, så där snygga som de serveras på krogen… That’s the tricky part
Jag var självklart tvungen att servera något till och då blev det långsamt bräserad högrev i rödvin, ugnsbakad shalottenlök med citron och lite smörsteka kantareller
En quinoarisotto fick det bli, med ugnsbakade champinjoner och kantareller. Och igår valde jag högrev. Servera sedan med kött, avokadosallad och ugnsbakad palsternacka, svamp och lök
Ugnsbakade rödbetor. 1 kg högrev. Skär köttet i bitar. Skala lök och morötter och skär i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör, och lägg över i en gryta
Dock ska också sägas, när du ska få en riktigt en grovfibrig köttbit som du också är osäker på hur välhängt köttet är, som tex högrev så kan det stekas/kokas så att det nästan går sönder
lite bröd, ugnsbakade tomater. 1 kg högrev i stora tärningar. 1 kg högrev i stora tärningar. När man väl lärt känna chili på helt kött är det svårt att tänka sig skolans chili con carne som samma rätt