Ugnsbakad fisk med tomat recept

Ugnsbakad torsk med kapris och tomat

Ugnsbakad torsk med kapris och tomat

Fisk tillagas ofta panerad eller i någon fettig gratäng, men här blev fisken istället fräsch och annorlunda i kombinationen med kapris och tomat
Ugnsbakad fisk med bacon

Ugnsbakad fisk med bacon

Lägg bacon, delade tomater och dill på fisken. Lägg fisken i en smord form och krydda med salt och peppar
Ugnsbakad fisk med pesto

Ugnsbakad fisk med pesto

Fördela över fisken och lägg tomaterna runt om. Lägg fisken i en smord form och krydda med salt och peppar
Ugnsbakad fisk med kräftor och pinje

Ugnsbakad fisk med kräftor och pinje

Salta fisken runt om. Värm crème fraiche och smaksätt med konjak. Fördela kräftröran över fisken. 1 1⁄4 kg fiskfilé , t ex torskrygg eller hälleflundra. 4 dl Arla Köket® crème fraiche gourmet saffran&tomat
Ugnsbakad torskrygg med fänkål, tomater & aioli

Ugnsbakad torskrygg med fänkål, tomater & aioli

Tryck lätt med fingret på fisken, när den skivar sig så är den färdig. Det är som om styckfryst fisk behåller smak och textur – till skillnad från de där fyrkantiga blocken som ligger alldeles bredvid i frysdisken
Ugnsbakad fisk med pesto

Ugnsbakad fisk med pesto

Fördela över fisken och lägg tomater runt om. Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Krydda med salt, peppar och droppa över citronsaft
Ugnsbakad sej med tomat, kapris och oliver

Ugnsbakad sej med tomat, kapris och oliver

Det är en god fiskmed oförtjänt grått rykte, enligt mig. Börjar fisk, potatis och tomatsås bli klart. Dock har jag förenklat receptet lite, det blir smidigast så när det vankas tisdags-fisk