färsk spenat. Ville tipsa er om en snabblagad rätt som jag ofta gör och som hela min familj älskar. Den är dessutom himla nyttig med laxen, spenaten och sötpotatisen
Eftersom laxbitarna man köper (speciellt de frusna) varierar en hel del i tjocklek så är att använda en ugnstermometer det bästa tipset vi kan ge er, för att få en så saftig fiskmiddag som möjligt
800 g laxfilé, med skinn 1 dl grekisk yoghurt 1 röd chilifrukt 1 lime, rivet skal + pressad saft från ½ lime 3 msk finhackad färsk koriander 1 tsk salt 1 tsk mortlad rosépeppar Garnering. - Läs hela inlägget här 4 portioner. 800 g laxfilé. 3 msk finhackad färsk koriander
Lägg laxsidan med skinnsidan neråt på plåt med bakplåtspapper. 1,2 kg färsklaxfilé med skinnet kvar, hel bit. Stek laxen mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter tills firren är genomstekt. -Mama Skogly ♥ 1,2 kg färsklaxfilé med skinnet kvar, hel bit
Lägg den färska dillen i tomrummet efter buken och pensla ovansidan med olivolja. 2 kg hellaxfisk, vanlig lax eller till exempel röding. 1 stor knippe färsk dill