Ansa brysselkålen och skär den i halvor. Koka brysselkålen i saltat vatten, 5 minuter. 500 g brysselkål. Låt rinna av väl och lägg kålen i en smord ugnsfast form
Skölj och strimla mangolden, skala och flisa vitlöken, tärna potatisen och halvera brysselkålen. Tillsätt potatis, brysselkål och tomater och fräs runt en kort stund under omrörning
Jag erkänner att brysselkål inte står på topplistan. Rostad eller ugnsbakad blomkål har varit poppis ett tag nu bland matälskare och på krogar och eftersom jag älskar kål av alla det slag så blev jag frälst direkt
Ugnsbakad kål400 g brysselkål 400 g röd spetskål 0,5 dl kallpressad rapsolja salt peppar. Ugnsbakad kål400 g brysselkål 400 g röd spetskål 0,5 dl kallpressad rapsolja salt peppar
Ugnsbakad kål400 g brysselkål 400 g röd spetskål 0,5 dl kallpressad rapsolja salt peppar. Ugnsbakad kål400 g brysselkål 400 g röd spetskål 0,5 dl kallpressad rapsolja salt peppar