Typiska italienska smaker recept

Onsdagspasta med italienska smaker!

Onsdagspasta med italienska smaker!

Italienska trekanter med kyckling. Onsdagpastan är tillbaka. För att stanna också hoppas jag Under sommaren blir det ju lite si så där
Kycklinglevermousse med italienska smaker

Kycklinglevermousse med italienska smaker

Jag ville smaksätta min mousse med typiskaitalienskasmaker som salvia och ansjovis (vilket också tar bort en del av leversmaken samt ger en djupare smak), och lade dessutom till vitt vin och rödlök

Varma Italienska Mackan

Rester från helgens tapasbuffé blev till härliga varma smörgåsar. med en känsla av Medelhavet och Italien
Grillade Italienska hamburgare

Grillade Italienska hamburgare

Jag har sedan tidigare klurat på att göra nån slags hamburgare med lite typiskaItalienskasmaker, så det passade perfekt nu när tävlingen dök upp tyckte jag
Italiensk auberginegratäng

Italiensk auberginegratäng

Idag blir det härliga italienskasmaker här på bloggen. Jag tycker att den här mycket goda och smakrika auberginegratängen är en perfekt representant för det italienska köket
Risotto

Risotto

De italienska rissorterna Carnaroli och Arborio är ansedda som de bästa där Arborio ger lite krämigare textur (och är det klassiska husmorsriset) samtidigt som Carnaroli är enklare att få perfekt al dente (och är det som är ansett som det finaste)
Saltimbocca

Saltimbocca

En hel del av den italienska matlagningen har KISS som sin grundprincip och saltimbocca tycker jag nog att man kan klassa som en av dessa KISS-rätter, ett fåtal ingredienser och ingen avancerad tillagning men ack så gott
Lufttorkad salsiccia

Lufttorkad salsiccia

italienska heter den salsiccia stagionata eller salsiccia secca. Det är i princip vanlig salsiccia som lufttorkas i ungefär en månad och sedan äts som salumi
Italiensk svampgryta

Italiensk svampgryta

Gryta är väldigt smidigt då man kan slänga i det man har hemma och idag fick det bli en gryta med lite italienskasmaker
Zabaglione eller sabayon

Zabaglione eller sabayon

Det här italienska lena äggskummet är en klassiker bland efterrätter. Det italienska namnet är Zabaglione och det franska namnet Sabayon eller Sabayonne – jag är inte helt säker vilket som används mest
VERY FOND OF VEGGIES / GRÖNSAKSFOND

VERY FOND OF VEGGIES / GRÖNSAKSFOND

Hade liksom ingen egentlig uppfattning om det finns recept på sådant eller om det bara finns i huvudet på diverse italienska mormödrar som tar det med sig i graven