Jag ville smaksätta min mousse med typiskaitalienskasmaker som salvia och ansjovis (vilket också tar bort en del av leversmaken samt ger en djupare smak), och lade dessutom till vitt vin och rödlök
Jag har sedan tidigare klurat på att göra nån slags hamburgare med lite typiskaItalienskasmaker, så det passade perfekt nu när tävlingen dök upp tyckte jag
Idag blir det härliga italienskasmaker här på bloggen. Jag tycker att den här mycket goda och smakrika auberginegratängen är en perfekt representant för det italienska köket
De italienska rissorterna Carnaroli och Arborio är ansedda som de bästa där Arborio ger lite krämigare textur (och är det klassiska husmorsriset) samtidigt som Carnaroli är enklare att få perfekt al dente (och är det som är ansett som det finaste)
En hel del av den italienska matlagningen har KISS som sin grundprincip och saltimbocca tycker jag nog att man kan klassa som en av dessa KISS-rätter, ett fåtal ingredienser och ingen avancerad tillagning men ack så gott
Maken och jag avnjöt den till VM-finalen i fotboll, och även om jag är måttligt intresserad av fotboll, så är jag ju Italienfreak, och var tvungen att se hur de italienska gossarna skötte sig
Till den här typen av ganska lätta smaker passar det utmärkt med en bärig och fruktig Pinot Noir. Italienska Borgogno (74201) för 149 kronor är favorit hos oss
På italienska heter den salsiccia stagionata eller salsiccia secca. Det är i princip vanlig salsiccia som lufttorkas i ungefär en månad och sedan äts som salumi
Det här italienska lena äggskummet är en klassiker bland efterrätter. Det italienska namnet är Zabaglione och det franska namnet Sabayon eller Sabayonne – jag är inte helt säker vilket som används mest
Hade liksom ingen egentlig uppfattning om det finns recept på sådant eller om det bara finns i huvudet på diverse italienska mormödrar som tar det med sig i graven