Inför dotterns bakprov i skolan i veckan övade hon i helgen på att baka matbröd med jäst. Hon bakade rågkakor, och som en egen liten twist valde hon att blanda i lite linfrö
Gör så här. Dela loinen i två bitar och placera de på ett backlåtspapper. Täck laxen med citronskivor och rikligt med ingefära, salta och avsluta med lite olivolja
Ingredienser 200 gram frusen tropisk blandfrukt. 400 ml kokosvatten från en ung kokosnöt Gör så här Tina frukten en aning och lägg den sedan i din mixer
Sätt ugnen på 125 grader. Hacka löken fint och bryn den i smör. Under tiden som löken bryns så blanda ströbröd, grädde, soja, fond, ägg, salt och peppar och låt svälla en stund
Onsdag redan. Vart tar veckorna vägen. Här kommer recept på klassisk husmanskost med en twist. Själv är jag uppväxt med korvstroganoff, så det är kul att experimentera lite ibland med klassiska maträtter från barndomen