Servera gärna med hallon som du bara tinar och rör samman till en sås, det smakade ljuvligt till. Nu ska ni få ett recept på en kanondessert som ni kan ha i tankarna till nyårsafton, eller så klart ska ni ju inte bara ha den i tankarna för där smakar den ju inte mycket, nej fram med den på matbordet så ni får njuta
Jag bläddrar i en receptfolder från Coop med recept på falafel, några dagar senare äter jag ett par fantastiskt goda libanesiska rätter på en restaurang i Kalmar, får lite tips på meze-rätter av en väninna och så börjar inspirationen snurra fram tills jag börjar laga middagen jag målat upp i mitt huvud
För nästan två år sen, efter att jag hade sett Tina Nordström laga detta hemma hos Andreas Carlsson i LA på tv, så var jag bara tvungen att prova laga Pulled pork, alltså dragen gris, och det var verkligen så gott som hon lovade att det skulle vara i programmet
Ursprungs receptet kommer från Tina Nordström (Tinas Mat som gick på Tv) men jag har modifierat om receptet lite nu för att få ner fetthalten så det passar min kosthållning och inte får för högt ProPoints värde
Nyligen la Ilva ut ett recept på smördegsbyttor med kronärtskockor som var av det lite matigare slaget och då var vägen inte längre lång till att jag tog fram ett paket filodeg som legat i frysen alldeles för länge
Ni som inte åt hummer till nyår kan ju festa loss i Trettondagshelgen i stället - för jag hann inte med att kabla ut receptet i tid till den gågna nyårsafton
Det blir extra goda efter att varit frusan och de tinar på bara någon minut när man tar upp dem. Den italienska varianten testade jag första gången när jag bakade mina polkagrismacaroner och receptet hittade jag hos underbara Tartlette
Maria har sedan dess verkligen delat med sig av allt från vardagsrecept till resetips. Byt ut kycklingen mot Halloumi och rätten blir om möjligt ännu godare och vegetarisk
Men just kött känner jag ingen större skillnad på egentligen när det fått tina upp ordentligt. Allt är lite för mycket för att vara ett recept på snabbmat
Tillsätt de två sista hackade tomaterna, krydda och värm försiktigt mycket kort tills hummern är genomlagad (använder man frusen, tinad hummer är ju hummern redan klar från början så var aktsam så att hummern inte överkokas och blir seg