Någon mer än jag som tittat på programmet två hungriga italienare. Två äldre herrar som verkligen bjuder på sig själva, sedan gå man ju upp i spinn över bilderna de visar från ett fantastiskt vackert och underbart Italien
Mös i sommarkvällen på Basilico Perfekt liten Italienare för spontan middag. Förutom ett alldeles alldeles underbart dop har vi lyckats pricka in inte mindre än två fantastiska filmer
Till detta delade vi på två förrätter. Strategin under min och makens weekend i Prag var att äta äkta tjeckisk mat till lunch men mer internationell mat till middag
Såg programmet "Två hungriga Italienare" på Svt Play och fick ett akut behov av Italiensk mat. Det här var det närmaste som jag kunde trolla ihop från kylskåpet ikväll
Här gör Artusi två rätter i ett recept. Italienarna äter ju två huvudrätter. Finhacka en lök, en morot, två vitlöksklyftor, två stjälkar selleri och en stor nypa persilja
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
En portion pengar och två portioner kärlek = Ett sött bröd med en historia bakom. Detta recept ger en rejäl sats, 3 Panettone, en stor 750 g och två mindre 500 g men var inte orolig dem går åt som smör eller så kan du alltid ge bort i julklapp till någon du tycker om
Något som de flesta Italienare skulle ta sig för pannan om de fick reda på. Den här satsen räcker till två omgångar av Bearnaise, enligt mitt recept som räcker till 2-3 portioner
Finhacka två klyftor vitlök, några kvistar persilja och några blad basilica. ”Det är många som, okunniga om matlagning, förfäras över vitlök enbart för att de känt stanken av den på andedräkten tillhörande någon som ätit den rå eller dåligt tillagad”, skriver Artusi i inledningen till receptet på tomatsås, som han kallar spaghetti alla rustica
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Enligt det sicilianska 1400-talsreceptet skulle makaronerna kokas i en till två timmar. Vi blev nyfikna när vi läste det här märkliga receptet i Artusis bok
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Fördela två passionsfrukter över mangosåsen. Jag har absolut ingen ångest över att fylla 30, mest för att alla italienare blir helt chockade när jag säger min ålder - det, om något, är en boost