Turkisk moussaka recept

Moussaka

Moussaka

Tillaga i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter, tills moussakan fått fin färg och potatisen är mjuk. 2 dl turkisk yoghurt
Moussaka À la LCHF

Moussaka À la LCHF

3 dl crème fraiche, eller grekisk/ turkisk yoghurt. 2–3 auberginer. 2 gula lökar. 2 vitlöksklyftor. 1 msk olivolja
Moussaka

Moussaka

Hittade auberginer till bra pris idag på affären och då började jag fundera vad jag skulle göra och fram till att jag skulle göra moussaka

Auberginegratäng och moussaka

Servera med en god sallad och turkisk yogurt. För den som inte tycker om aubergine så går det lika bra att utesluta den och göra en vanlig köttfärsgratäng/moussaka
En smaksak

En smaksak

Passade utmärkt till kryddiga biffar och en kall sås på ajvarrester och turkisk yoghurt. Sätter god smak på det mesta, färssås, moussaka, bönröra, pasta
Moussaka- världens godaste

Moussaka- världens godaste

Nä sluttjatat om det och över till kvällens otroligt goda middag nämligen moussaka. Till den här magiska moussakan som räcker till ca 6 personer behöver du. 3 dl naturell turkisk eller grekisk yoghurt
Lamm- & auberginegryta med grekiska smaker

Lamm- & auberginegryta med grekiska smaker

I mars förra året rörde en ung norrman ihop en turkiskmoussaka i sitt kök i Istanbul. Det var en moussaka lagad som en köttfärsgryta och kryddad med turkisk chili
Året som gått, 2018

Året som gått, 2018

Det blev västra hamnen, Malmö och turkisk mat. Tacopaj, Skånsk moussaka, Fläskpannkaka. Välkommen till mitt 2018 – ett år som inneburit några resor, massor av mat, en helvetiskt varm sommar och en massa kärlek

Vegetarisk moussaka

En halvtimme senare har du en finfin vegetarisk moussaka för en finfin fredagskväll. Vegetarisk moussaka (4-6 port. 4 dl turkisk yoghurt. 4 dl turkisk yoghurt

Moussaka à la LCHF

Bred över moussakan. Servera moussakan med en stor matig sallad. Toppa med den rivna osten och grädda i 30 minuter (höj till 200 grader) eller tills moussakan har fått fin färg. 3 dl crème fraiche eller grekisk/turkisk yoghurt

Enkel moussaka

Servera med turkisk yoghurt och sallad gjord av rödlök, tomat, gurka, oliver och fetaost. Skölj och skär auberginen på längden ca ½ cm tjockt

Moussaka für alle

500 g fläskfärs3 dl skivade champinjoner1 gul lök3 vitlöksklyftor1 dl turkisk yoghurt1 paprikachilipulverpaprikapulversvartpepparsalt1 aubergine250 g feta ost1,5 dl riven mozzarellaGör så här. 1 dl turkisk yoghurt

MOUSSAKA

Idag bjuder jag på härlig grekisk moussaka. Två gånger har jag varit på semester i Grekland och vid varje litet gatuhörn kan man traska in på någon hemtrevlig taverna och äta inhemsk moussaka eller den annars så obligatoriska grekiska salladen

Moussaka med squash och lammfärs

Servera moussakan med en sallad. Gratinera i 225 grader i 30 minuter, tills moussakan fått fin färg. 500 g turkisk yoghurt