Ät och njut av nygräddat tunnbröd 1,5 liter rågsikt. Blanda rågsikt, bakpulver och salt i en skål. Rör i filmjölk och sirap i mjölblandningen, så att mjölet börjat blanda sig i vätskan
Till en början i vedeldadugn, sedan några år tillbaka i elektrisk bakugn. Mattias föräldrar har ingen bakugn i sitt hus men hyrde en lokal till oss, fullt utrustad med allt som behövs för tunnbrödbakning
Till en början i vedeldadugn, sedan några år tillbaka i elektrisk bakugn. Som sig bör avslutades bakningen med grillad korv (grillas i bakugnen) i nybakat tunnbröd
Grädda i vedeldad het stenugn ca 2 min/sida. Blanda mjölkpulver, salt och rågsikt i en balja. Koka upp vattnet och häll det över mjöl/mjölk blandningen och rör om
Det brukar även finnas någon form av libabröd, chapatibröd eller tunnbröd – allt som går att använda till rulle, pizza, taco, quesadillas eller bara brytbröd
Ett gott och lite kryddigt tunnbröd som på traditionellt dalavis ska bakas i vedeldadugn, men i brist på bagarstuga går det bra att grädda det i stekpanna
Tänk på att inte kavla för tunt, det ska bli mjukt tunnbröd. Havregrynen blötläggs i mjölken ca 2 tim. Smält jästen i en liten del av det blöta havregrynen
Hembakat tunnbröd säljs lite här och där på marknaden. Grädda i vedeldadugn, har du igen så kan du grädda kakorna i en torr stekpanna, några minuter på varje sida, eller på översta falsen i hög värme på en plåt i ugnen