Hacka ner gräslök, dill, ärtskott, rödlök, ansjovis, potatis och ägg. Koka potatis och ägg. Byt ut ansjovisen mot matjesill, kaviar eller kanske blanda ner lite surströmming
Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Dill. Häll på massor av dill och citronsaft. Blanda ner dillen. Dill. Vi hade laddat upp med hemgjord västerbottenpaj, 4 olika sorters sill, hemgravad lax, hemgjord hovmästarsås, brännvinsost, hårt och mjukt tunnbröd (nej, inte hembakt i år), baguette, smör, ägghalvor med kaviar eller majonäs, hemgjorda köttbullar, prinskorv och brännvinskorv, sallad, gräslök, gräddfil, färskpotatis, nubbe, öl, cider och läsk. 1 dl hackad dill. 3 ägg. 1 dl hackad dill. 3 ägg
Här radade vi upp de traditionella tillbehören som potatis, hackad lök och tunnbröd. Hacka ner gräslök, dill, ärtskott, rödlök, ansjovis, potatis och ägg
Ett par mackor och en termos kaffe på stranden till lunch (Ölandslimpa med vändstekt ägg eller tunnbröd med ost och skinka, en ask körsbärstomater, var sin frukt, en flaska flädersaft, en termos kaffe och några Mariekex är det som oftast packats i korgen)