Därför delar jag med mig av min favoritpizzadeg som lämpar sig för de flesta. De flesta av oss kan nog relatera till de dagar (oftast söndagar…) då man inte känner för att laga mat utan vill ha något snabbt, gärna salt, fett och hemlevererat
Bre tomatsåsen över pizzadegen. . Här är det full rulle och har varit hela dagen. Jag har fixat, städat, handlat, gått hem igen för jag hade glömt plånboken hemma (smart jag är va
Tillsätt kallt smör i tunna skivor och nyp snabbt ihop degen till finfördelade smulor. Jag föredrar pajdeg till just färspiroger då den håller ihop bättre och inte ”läcker” eller spricker lika lätt som tex pizzadeg om man skulle fylla dom för mycket
Min sambo skulle dock ha föredragit att den var ännu tunnare, och därmed lite krispig, men det borde gå om man breder ut den så att den blir ännu större och plattare
) ”Degen” är lätt att röra ihop, ingredienserna brukar finnas hemma och faktum är att den till och med blir lite så där lagom seg som pizzadeg ska vara, och inte alls så ”kort” i konsistensen som LCHF-bröd brukar bli
mjöl, ca 1 liter, degen ska vara smidig men inte för hård, ungefär som en pizzadeg. mjöl, ca 1 liter, degen ska vara smidig men inte för hård, ungefär som en pizzadeg