Trattkantarellsås. Fick torkade trattisar i höstas, som jag bara använt till en soppa tidigare. Fick rådjursfärs av mor och far tidigare i veckan, och trattkantarellerna är också från dem faktiskt
Funkar jättebra med ett falafeljärn om du får tag på ett. Några kvistar timjan, örtssalt, vitlökssalt och rosmarinsalt ( färska eller torkade örter går lika bra)
Lägg järparna på en plåt med bakplåtspapper. 500 g hjortfärs1 stor gul lök, riven3 msk ströbröd1 ägg0,5 dl vispgrädde2 msk viltfond1 mas soja10 torkade plommon, finhackad15 enbär, krossadesaltpepparmixvitpeppargrillkryddasmör till stekning och formenTrattkantarellsås. 200 g trattkantareller eller 1 dl torkade1 burk lätt crème fraiche1 ask cantadou vitlöksost2,5 dl vispgrädde0,5 dl mjölk2 msk svartvinbärsgelé0,5 dl viltfond8 enbär, krossadesvartpepparGör såhär. 1 Sätt ugnen på 200 grader. 3 Forma 14 järpar med hjälp av händerna, skölj händerna med jämna mellanrum i kallt vatten så fastnar inte färsen på händerna lika mycket
Till det gjorde jag jättegoda köttbullar och en krämig sås påtorkadetrattkantareller. Jag har faktiskt aldrig gjort blomkålsris tidigare, men har sett det otaliga gånger på olika bloggar, så nu tänkte jag att det var på tiden
Du finner några recept här på Katinkas Kitchen i kategorin tillbehör i kolumnen tillhöger. Här har det fått sällskap av ugnsrostad gul lök, gröna bönor även kallade Haricots Verts och en mustig trattkantarellsås